Verrattomasti muita parempi tie!

Apostoli Paavali kehottaa meitä pyytämään rohkeasti erilaisia armolahjoja (mm. 1 Kor:12,14). Erityisesti kehotetaan pyytämään profetoimisen lahjaa tai lahjaa selittää kieliä. Nämä lahjat rakentavat, kehottavat ja lohduttavat seurakuntaa ja kielillä puhuminen myös rukoilijaa itseään.

Paavali kertoo profetoimistakin tärkeämmästä ja tavoiteltavammasta armolahjasta eli rakkaudesta (1 Kor: 13). Rakkaus on totta tosiaan armolahja, henkilahja, meidän ulkopuoleltamme, Jumalalta tuleva ominaisuus. Rakkaus toisia, mutta myös itseämme, Jumalan tällaiseksi ihmiseksi luomaa olentoa kohtaan. Kuten Paavali sanoo jakeessa 12, Jumala itse tuntee sinut täydellisesti, ja hän rakastaa sinua ”täysin täydellisesti”.

Tuttuja mutta aina yhtä uusia jakeita rakkauden luvusta tutkiessa vahvistuu se, että ilman tätä henkilahjaa, rakkautta, mistään muista armolahjoista, olivatpa ne miten valtavia hyvänsä, ei ole mitään hyötyä. Ilman rakkautta emme ole yhtään mitään, emme voita parhaimmillakaan teoillamme yhtään mitään. Ilman rakkautta olemme vain rämiseviä ja kolisevia, tyhjiä ihmisen kuoria.

Jeesus itse on ja Jeesus meissä on kärsivällinen ja lempeä. Hän meissä vaikuttaa sen, ettemme kadehdi toisia, emme kerskaile tai pöyhkeile, emme käyttäydy sopimattomasti tai etsi omaa etuamme, emme katkeroidu tai muistele aikaisempia kärsimiämme pahuuksia. Hän meissä vaikuttaa sen, ettemme iloitse vääryydestä vaan iloitsemme, kun totuus voittaa.

Jeesus meissä, hänen täydellinen rakkautensa meissä kestää kaiken, uskoo kaiken, toivoo kaiken ja kärsii kaiken mitä meille kestettäväksi, uskottavaksi, toivottavaksi ja kärsittäväksi annetaan.

Nämä rakkauden ominaisuudet, Jeesuksen ominaisuudet, maistuvat yhtä herkullisilta kuin hengen hedelmät, joista Paavali myös puhuu (Gal. 5:22.) Myös niissä rakkaus mainitaan ensimmäisenä. Hengen hedelmät, rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä ovat yhtä kuin Kristus meissä.

Juuri tänään ja jokaisena päivänä tästä eteenpäin, on siis syytä tavoitella, pyytää Jeesukselta tätä kaikkein arvokkainta, muita verrattomasti parempaa armolahjaa, rakkautta - Häntä itseään täyttämään meidät kokonaan (1 Kor. 12:31.)

Teija Nuutinen