Parantaako Jumala tänä päivänä?

En olisi itse valinnut blogini ensimmäisen kirjoituksen aiheeksi tällaista. Aihe tuntui jotenkin liian hyökkäävältä. Ymmärrän myös että asiaan liittyy paljon kipua ja pettymyksiä. Mutta Jumala tietää meitä paremmin mikä on meille hyväksi (onneksi!).

Kasvoin seurakunnassa, jossa opetettiin ettei uskoa saanut liittää ehtona paranemiseen. Kun katson taaksepäin muistan ihmetelleeni tätä asiaa. Opetammehan me että tarvitaan uskoa pelastumiseen -joka on paljon isompi ja tärkeämpi asia kuin se miten ruumiimme voi tässä ajassa. En ymmärtänyt miksi voimme ehdollistaa pelastumisen, mutta kun on kyse paranemisesta, yhtäkkiä uskosta tulisi jotenkin negatiivinen asia -asia josta vaiettiin. Omaksuin kuitenkin tätä ajattelutapaa, enkä uskaltanut sanoa ihmisille että usko voi vaikuttaa siihen vastaanotammeko paranemisen vai emme. Olin kyllä lukenut (moneenkin kertaan) Raamatusta paikkoja kuten Jaak. 1:6-7:

6. Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee.
7 Älköön sellainen ihminen luulko Herralta mitään saavansa,

Olin kuitenkin hidas ymmärtämään (uskomaan). Uskoni alkuaikoina sain kokea usein Jumalan parantavan minua pienistä ja suuremmista vaivoista ja sairauksista (mm. migreenistä joka oli vaivannut minua lapsuudestani asti niin kauan kuin muistin). Pikkuhiljaa kuitenkin aloin ajattelemaan että sairaus on vain osa elämää. Jopa niin että Jumala joskus käyttäisi sairautta meidän kasvatukseksi.

Kesti vuosia ennen kuin ymmärsin erehdykseni ja päätin taas ruveta uskomaan siihen että Jumala parantaa aktiivisesti ja haluaisi parantaa ihmisiä suurin joukoin. Hän johdatti minua lukemaan T. L. Osbornen kirjan "Sairaat paranevat". Vaikka kirja on selkeä ja täynnä raamatunkohtia jotka selvästi osoittivat että Jumalan tahto on parantaa, eikä hän anna meille sairautta - ei edes meidän kasvattamiseen - kesti minulla kauan että usko Jumalan parantavaan voimaan todella syöpyi sydämeeni. Ymmärrän että Raamatussa on joitain kohtia joissa Jumala tekee ihmisen sairaaksi, mutta näissä tilanteissa on kysymys rangaistuksesta ja kohteena on ihminen joka ei tunne Jumalaa -tämän kirjoituksen tarkoitus on käsitellä paranemista uskovan ihmisen elämässä.

Kun ryhdyin kirjoittamaan tästä aiheesta, ymmärsin varsin nopeasti ettei tästä aiheesta riitä yksi blogikirjoitus. Jatkoa on siis luvassa!

Andew Murray kirjoittaa kirjassaan - Ikuisen ihmettelyä:

Sitten Jeesus sanoi sadanpäällikölle: "Mene. Tapahtukoon niin kuin uskot." Sillä hetkellä palvelija parani. Matt. 8:13

"Tämä raamatunkohta tuo eteemme yhden taivasten valtakunnan tärkeimmistä laeista. Ymmärtääksemme Jumalan teitä kansansa kohdalla ja suhdettamme Herraan meidän on välttämätöntä ymmärtää tämä laki läpikotaisin ja pysyä siinä. Jumala ei vain anna tai pidätä armoaan kunkin ihmisen uskon tai epäuskon mukaan, vaan sitä suodaan suuremmassa tai pienemmässä määrin suhteessa uskoon, joka ottaa sen vastaan. Usko Jumalaan on itse asiassa sitä, että avaamme sydämemme täysin vastaanottamaan kaiken Jumalalta. Ihminen voi vastaanottaa jumalallista armoa vain uskonsa mukaan. Tämä pätee niin jumalalliseen paranemiseen kuin mihin tahansa Jumalan armotekoon.

Olemme jo maininneet, että sitä mukaa kuin kirkko on sallinut itsensä maallistua, sen usko jumalalliseen paranemiseen on vähentynyt ja käytännöllisesti katsoen hävinnyt kokonaan. Uskovat eivät näytä tiedostavan, että he saavat pyytää Jumalalta sairautensa paranemista ja siten tulla pyhitetyiksi ja sopiviksi Jumalan työhön. He ovat pyrkineet vain alistumaan Jumalan tahtoon ja pitäneet sairautta keinona, jolla pysyvät erossa maailmasta. Niinpä Herra antaa heille sen, mitä he pyytävät. Hän olisi ehkä ollut valmis antamaan heille enemmän ja suomaan heille paranemisen vastauksena uskon rukoukseen, mutta heiltä puuttui sen vastaanottamiseen tarvittava usko.

"Tapahtukoon niin kuin uskot." Suosittelemme siis jokaiselle kärsivälle ihmiselle, joka toivoo paranemista ja pyrkii tuntemaan Jeesuksen jumalallisena parantajanaan, ettei hän antaisi epäuskonsa estää eikä epäilisi Jumalan lupauksia, vaan olisi vahva uskossa ja antaisi kunnian Jumalalle. Luottaessasi koko sydämestäsi elävään Jumalaan saat runsaan siunauksen osaksesi. Älä epäile sitä.

Divine Healing"

Voi olla että tämä kirjoitus herätti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kirjoitan aiheesta lisää myöhemmin.

Jatkuu..